Како да се користи внатрешната и надворешната машина за бедро - Hongxing

Внатрешната и надворешната машина на бутот е машина за вежбање која се користи за зајакнување на аддукторните и грабнувачките мускули на бутот. Адукторните мускули се мускулите на внатрешната страна на бутот, а абдукторните мускули се мускулите на надворешното бедро.

Внатрешната и надворешната машина на бутот е релативно лесна машина за употреба, но важно е да се користи правилно за да се избегне повреда. Еве неколку совети за тоа како да ја користите внатрешната и надворешната машина на бутот:

  1. Прилагодете го седиштето и влошките.Прилагодете го седиштето и влошките така што ќе ви биде удобно и така што стапалата ви се рамни на потпирачите за нозе.
  2. Изберете ја тежината.Изберете тежина што е предизвик, но која можете да ја контролирате.
  3. Поставете ги нозете.Ставете ги нозете на перничињата на машината. Колената треба да ви бидат свиткани под агол од 90 степени.
  4. Притиснете ги и повлечете ги влошките.Турнете ги перничињата за да ги разработите вашите аддукторни мускули. Повлечете ги влошките заедно за да ги обработите вашите мускули на киднаперот.
  5. Направете 3 серии од 10-12 повторувања.

Еве неколку дополнителни совети:

  • Чувајте го вашето јадро вклучено во текот на вежбата.
  • Не отскокнувајте на дното на движењето.
  • Фокусирајте се на стискање на мускулите на бутот на врвот на движењето.
  • Дишете длабоко и рамномерно во текот на вежбата.

Придобивките од користењето на внатрешната и надворешната машина на бутот

Има многу придобивки од користењето на внатрешната и надворешната машина на бутот, вклучувајќи:

  • Зголемена сила на аддукторните и киднаперните мускули
  • Подобрен тон и дефиниција на бутовите
  • Намален ризик од повреда
  • Подобрени атлетски перформанси

Како да бUy евтина комерцијална опрема за вежбањеод Хонгксинг

Hongxing е водечки производител на комерцијална опрема за вежбање. Компанијата нуди широк асортиман на опрема за вежбање, вклучувајќи ја машината за внатрешни и надворешни бутови. Опремата за вежбање на Хонгксинг е позната по својот висок квалитет и издржливост.

За да купите евтина комерцијална опрема за вежбање од Хонгксинг, можете да ја посетите веб-страницата на компанијата или да контактирате со некој од нејзините продажни претставници. Hongxing нуди различни попусти и промоции на својата опрема за вежбање, така што можете да бидете сигурни дека ќе добиете одлична зделка.

Заклучок

Внатрешната и надворешната машина на бутот е одличен начин за зајакнување на аддукторните и киднаперните мускули на бутот. Тоа е релативно лесна машина за користење, но важно е да се користи правилно за да се избегне повреда. Hongxing е водечки производител на комерцијална опрема за вежбање, а компанијата нуди широк спектар на опрема за вежбање, вклучувајќи ја и внатрешната и надворешната машина на бутот. Ако барате висококвалитетна и издржлива комерцијална опрема за теретана по разумна цена, Hongxing е одличен избор.


Време на објавување: 10-31-2023

Оставете ја вашата порака

    *Име

    *Е-пошта

    Телефон/WhatsAPP/WeChat

    *Што имам да кажам