O a meataalo e sili ona lelei mo le tino atoa? - Hongxing

A o'o mai i le ausiaina o le malosi atoa o le tino, o le i ai o mea fa'aoga sa'o e taua tele. O le tu'ufa'atasia o fa'amalositino e fa'atatau i vaega tetele maso uma e mafai ona fesoasoani ia te oe e atia'e le malosi, fa'aleleia le soifua maloloina o le fatu, ma fa'aleleia le malosi atoa. Faatasi ai ma le tele o avanoa avanoa, o le filifilia o meafaigaluega faletaalo sili ona lelei mo se taʻaloga atoa o le tino e mafai ona faʻafefe. I totonu o lenei tusiga, o le a matou suʻesuʻeina faʻamanuiaga ma le faʻaogaina o mea faʻamalosi tino, faʻamautinoa e mafai ona e faia se faʻaiuga faʻamaonia e ausia ai au sini faʻamalositino. O lea la, se'i o tatou maulu i totonu ma su'esu'e le mea sili o le faleta'alo o le a maua ai se ta'aloga atoa o le tino!

Fetuuna'i ma Aofa'iga-tino

MalamalamaMeafaigaluega Fa'amalosi tino

O mea faigaluega a le tino e fa'atatau i masini ma mea faigaluega fa'apitoa e fa'atino ai le tele o maso ma tu'uina atu se toleniga atoatoa o le tino. O nei mea faigaluega ua mamanuina faapitoa e faʻaogaina maso eseese i le taimi e tasi, faʻatagaina oe e faʻateleina lau toleniga lelei ma le aoga.

Le Meafaigaluega Ta'aloga Sili mo se Toleniga Tino Atoa

O se tasi o mea fa'apitoa mo le faleta'alo e sili ona fautuaina mo se ta'aloga a le tino atoa o le masini foe. O meafaigaluega nei e ofoina atu se taʻaloga maualalo, maualuga malosi e faʻaogaina ai maso tetele uma, e maua ai se faʻataʻitaʻiga luʻitau ma lelei le tino atoa.

Soifua Maloloina ma le Tumau Cardiovascular

Fa'auigaina o Muscle Groups

O le masini alo ose filifiliga manaia mo se ta'aloga atoa o le tino aua e fa'aogaina ai maso e tele i le taimi e tasi. O le gaioiga o le alo e fa'atatau tonu lava i maso o ou vae, e aofia ai le quadriceps, hamstrings, ma tamai povi. I le taimi lava e tasi, e faʻagaoioia ai maso i lou tino pito i luga, e pei o tua, tauau, ma lima. E le gata i lea, o le gaioiina o le alo e mana'omia ai le mautu, fa'auluina o maso o lou manava ma fa'aleleia le malosi atoa.

Maualalo-A'afiaga ma Feso'ota'i-Faauo

O le masini alo e ofoina atu se toleniga maualalo, ma avea o se filifiliga sili mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai faʻafitauli faʻatasi poʻo i latou o loʻo suʻe se faʻamalositino malu. E le pei o gaioiga maualuga e pei o le tamoʻe poʻo le osooso, o le aloina e faʻaitiitia ai le mamafa o sooga aʻo faia pea se taʻaloga cardiovascular aoga. O lenei mea e talafeagai mo tagata o vaitausaga uma ma tulaga o le malosi, e mafai ai ona latou galulue i lo latou tumau ma le soifua maloloina o le cardiovascular e aunoa ma le tuʻuina atu o le mamafa tele io latou sooga.

Malosi ma Musole Toning

A'oa'oga Tete'e a le Tino

O le masini foe e maua ai se tulaga tulaga ese o aʻoaʻoga tetee. A'o e tosoina le 'au alo, o lo'o e galue fa'asagatau i le fa'asagaga o lo'o tu'uina mai e le masini, lea e mafai ona fetu'una'i e fetaui ma lou malosi. O lenei toleniga tetee e faaosofia ai le tuputupu ae o maso ma fesoasoani e atiina ae le malosi ma le malosi i vaega maso eseese. O le ta'avale vae i le alo e fa'aoso ai maso i lou tino pito i lalo, a'o le tosoina o lou tino pito i luga, e aofia ai tua, lima, ma tauau. O lenei tu'ufa'atasiga o le tulei ma le tosoina o gaioiga e maua ai se toleniga paleni o le tino atoa.

Fa'aleleia le Tulaga ma le Tulaga Autu

O toleniga masani a alo e mafai ona saofagā i le faʻaleleia o le tu ma le mautu. O le gaioi o le alo e mana'omia ai se fa'amalosi malosi e fa'atumauina lelei foliga ma mautu i le taimi atoa o le fa'amalositino. A o e alo, o ou musele autu, e aofia ai le manava ma le pito i lalo, o loʻo galulue e lagolago lou tino ma tausia le paleni. I le aluga o taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le tuʻuina atu, faʻaitiitia le tiga i tua, ma faʻaleleia le malosi galue.

Fa'ai'uga

A o'o mai i le filifilia o mea e sili ona lelei a le faleta'alo mo se ta'aloga atoa o le tino, o le masini foe e tu i fafo o se filifiliga sili ona lelei ma aoga. E ala i le fa'aogaina o vaega maso se tele, tu'uina atu se ta'aloga cardiovascular maualalo, ma fa'aolaina le malosi ma maso fa'alogona, e fesoasoani le masini foe'e ia te oe e ausia le malosi atoa o le tino. O le tu'ufa'atasia o le masini foe i lau fa'aletino masani e mafai ona fa'aleleia atili ai le soifua maloloina o le fatu, tumau, malosi, ma le tu. O lea la, teu fa'afaigaluega i lenei vaega fa'apitoa o le tino e fetaui lelei i le faleta'alo ma ave lau malaga fa'aletino i tulaga fou.


Taimi meli: 03-05-2024

Tuu Lau Feau

    *Igoa

    *imeli

    Telefoni/WhatsAPP/WeChat

    *O le mea e tatau ona ou fai atu ai